UPOMOĆ – niko mi ne odgovara na mejlove!

Pa ćao!

Evo nas i ovog ponedeljka na „Kafi sa regruterom“, rubrici u kojoj, uz kafu, prepričavam situacije u kojima su se našli neki od mojih kandidata, odgovaram na njihova pitanja, i dijelim savjete u vezi sa karijerom i preduzetništvom. Današnja kafa mi izuzetno prija, jer je ispijam na obali mora… 🙂

Prošlog ponedeljka sam pisala o lažnim oglasima za posao i kako ih prepoznati, a taj tekst možeš pročitati ovdje.

Tema današnjeg razgovora su mejlovi na koje niko ne odgovara! Nimalo rijedak slučaj koji se događa onima koji traže posao. Jedna djevojka mi se javila sa sledećom porukom:

 

„Ćao Bojana. Već tri mjeseca šaljem svoj CV na svaki oglas na koji naiđem jer mi je posao jako potreban, ali – ništa. Niko mi ne odgovara na mejlove! Da li je moguće da nisam odgovarajući kandidat za niti jedan od oglašenih poslova za koje sam aplicirala? Pokušala sam čak da apliciram i preko platformi za zapošljavanje i preko agencija ali i dalje nema odgovora! Gdje griješim?“

 

S jedne strane, žao mi je ove djevojke (nazovimo je Jasna) jer je imala ovakvo iskustvo, a sa druge jako me je obradovala ova poruka jer je ovo jedna od tema o kojoj sam jako željela da pišem, i čekala sam pravi momenat! Često čujem slične priče, ali niko ne želi da pođe od toga da problem leži u njemu samome i načinu na koji aplicira. To ti je ona tehnika – klikni i pomoli se Bogu da dobiješ posao (ili kako Ameri kažu – SPRAY AND PRAY!).

E pa žao mi je, ali ne ide to tako tako!

Jasna je u startu naglasila da aplicira na svaki oglas za posao na koji naiđe.

Prva greška!

I savjet broj 1:

1. NEMOJ DA APLICIRAŠ NA BAŠ SVAKI OGLAS ZA POSAO!

Posebno ne za one poslove koji zahtijevaju sposobnosti, iskustvo, obrazovanje ili vještine koje ne posjeduješ! To je gubljenje vremena! Opredijeli se za ono što najbolje znaš da radiš, traži poslove u toj oblasti i prilagodi svoj CV njima.

Kad smo već kod CV-a, dobila sam Jasninu saglasnost da objavim CV koji je ona slala poslodavcima. Pa, pogledaj:

 

 

Ok, sve je tu, reći ćeš mi. I lični podaci, i radno iskustvo, obrazovanje, vještine, jezici koje govori.. Ali, nije dovoljno da privuče pažnju poslodavca! Jasna, kada si radila kao sobarica? Gdje? Koliko dugo? Šta je bio opis tvojih dužnosti? Isto važi i za ostale poslove. Kad si završila srednju školu? Dakle, malo više detalja nije na odmet.

2. NE APLICIRAJ ZA POSAO UKOLIKO NE ISPUNJAVAŠ SVE USLOVE!

Ovo je takođe nešto što nama regruterima smeta, moram priznati! Ako pošalješ prijavu za posao za koji ne posjeduješ odgovarajuće vještine (“Baš me briga, makar da pokušam!”) govori o tome da nijesi detaljno pročitala oglas, a ujedno poslodavac stiče utisak da ne cijeniš njegovo vrijeme. To znači da si od starta loše krenula. Znaš ono kad ti neko ostavi loš prvi utisak, pa ga posle teško ispraviti? E, upravo to!

 

 

3. AŽURIRAJ SVOJ CV I PRILAGODI GA POSLU ZA KOJI APLICIRAŠ!

Možeš imati, recimo, 3 CV-a: jedan za posao sobarice, jedan za posao konobara a jedan za prodaju. Akcentuj ta iskustva i vještine neophodne za obavljanje tih poslova. Nerijetko je oglas za posao toliko detaljan da ti završava pola posla ali da toga nijesi svjesna! Koje vještine se traže? Unesi ih u CV.

Draga Jasna, sledeći put kad budeš slala svoj CV na sve moguće oglase sjeti se i da:

4. POSLODAVCI/REGRUTERI PRIMAJU 20-50 CV-a DNEVNO!

Da da, toliko je velika konkurencija. Nisi znala?! Znači u moru prijava treba biti jedinstven i ostaviti dobar prvi utisak.

Da, tako je, tvoj CV govori mnogo više o tebi nego što misliš, i on predstavlja tvoj prvi kontakt sa poslodavcem. Ne bi valjda željela da ideš na razgovor za posao neočešljana? E, pa tako odvoji malo vremena i za tvoj CV jer je on tvoja lična karta! A s obzirom da pažnja regrutera traje od 7-20 sekundi, imaš samo toliko vremena da ostaviš dobar utisak! Igraj na svoju najjaču kartu!

Kada sam Jasnu pitala kakvu pozdravnu/propratnu poruku ili motivaciono pismo šalje poslodavcu, rekla mi je da je uvijek samo slala CV.

Druga velika greška!

5. UVIJEK ŠALJI UZ CV I MOTIVACIONO/PROPRATNO PISMO!

Regruteri vole da čitaju propratne poruke! Možda si mislila da to niko ne čita, ali propratno pismo nekad govori više o kandidatu nego njegov CV. Tačnije, to mu i jeste namjena.

 

Znam momka koji je posao dobio zahvaljujući motivacionom pismu, njegov CV gotovo i da nisu gledali!

 

Evo recimo da apliciraš za posao na recepciji i samo pošalješ CV bez propratne poruke. To ti je isto kao da uđeš kod nekoga u kuću, pružiš mu ruku ali ne kažeš “dobar dan”.

Zapitaj se, da li bi ti takvu osobu zaposlila kao recepcionera?

6. PERSONALIZUJ SVAKI SVOJ MEJL!

Potrudi se da saznaš ime osobe kojoj se šalju aplikacije, pa taj mejl naslovi na nju/njega. Istraži na web sajtu te kompanije ili na LinkedIn-u ko je osoba zadužena za regrutaciju, pa joj se obrati. Ako ne možeš da saznaš, skroz je OK. Obrati se timu koji regrutuje i to je skroz OK. A, možeš započeti svoju propratnu poruku sa “Poštovani”, i to je sasvim OK.

Ono što nikako nije OK jeste da šalješ mejl na više adresa istovremeno. Znaš ono, kad u CC staviš još 10 drugih agenata/poslodavaca? E to! Nemoj to da radiš, poslušaj me!

Ako mejl dotične osobe glasi na primjer bojana.perovic@minutadoposla.com a ti mi se obratiš sa “Dear Sir”… znači da nisi odradila domaći zadatak kako treba, nisi traženju posla posvetila dovoljno truda i vremena, nisi obratila pažnju na detalje. Opet te pitam: da si poslodavac, da li bi zaposlila nekoga ko nije dovoljno zainteresovan za tvoju kompaniju, ili ne vodi računa o detaljima?

 

E pa, draga Jasna, nadam se da sam ti makar malo riješila nedoumice u vezi sa tim gdje si dosad griješila, i šta treba da ispraviš. 🙂 Ako ipak postoji još nešto o čemu želiš da porazgovaramo, znaš gdje me možeš naći!

 

Ako i ti imaš pitanja na koja želiš da odgovorim, ili situaciju da podijeliš sa mnom i čitaocima, pusti mi mejl na office@minutadoposla.com sa naznakom „Kafa sa regruterom“ i postaćeš dio ekipe ljubitelja kafe koji svoju karijeru shvataju ozbiljno!

Radujem se sledećem ponedeljku! 🙂

 

 Bojana Perović  

 

——

Priključi se našoj Facebook grupi, čiji članovi razmjenjuju iskustva i savjete u vezi sa karijerom.