Program za stručno osposobljavanje | Minuta do posla

Program stručnog osposobljavanja || Minuta do posla

Posebno zadovljstvo pričinjava nam kada smo u mogućnosti da prenesemo znanje i vještine mladim i ambicioznim osobama, koje su tek počele da grade svoju profesionalnu karijeru. Jedna od njih je i Sara Dubljević koja je svoj karijerni put započela u našoj organizaciji kroz Vladin program stručnog osposobljavanja visokoškolaca. Svojim profesionalnim pristupom prema poslu podstakla je razvoj naše kompanije na čemu smo joj posebno zahvalni. Kako mi to volimo da kažemo ovaj posao je pronašao Saru, a kako je tekao cijeli proces  pitali smo Saru kroz jedan kratak intervju. 

Šta te inspirisalo da se prijaviš za stručno usavršavanje u Minuti?

Prije prijavljivanja za program stručnog usavršavanja istražila sam svog budućeg poslodavca. Na prvi pogled, bilo je jasno da se radi o agenciji koja veoma profesionalno obavlja svoju djelatnost. Bilo mi je jako bitno da budem okružena ljudima koji vjeruju u to što rade, koji su puni elana i entuzijazma.

Šta si očekivala od programa, a šta si dobila?

Moram priznati da od ovog programa nisam imala neka posebna očekivanja na početku, a definitivno nisam očekivala da će mi ovo iskustvo donijeti toliko benefita, medju kojima je i bliže odrešivanje karijernog cilja. Bila sam među onim nesigurnim studentima koji i nakon završenih osnovnih studija još uvijek preispituju svoj put, tako da me je okruženje u kom se moglo čuti dosta korisnih savjeta vezanih za karijerni razvoj mnogo inspirisalo i pomoglo u odabiru mog budućeg zanimanja. 

Kako je tekao proces tvog usavršavanja?

Tokom onboardinga, naučila sam više o Minuti i razvojnom planu ove agencije. Svi članovi tima su bili i više nego voljni da mi pomognu da se uklopim i osjećam kao kod kuće. Vremenom sam uvidjela koje moje vještine mogu da budu od koristi timu. Rad u agenciji je bio maksimalno prilagođen mojim afinitetima i svemu onome ka čemu imam sklonosti.

Da li si naučila nešto što bi moglo koristiti tvojim kolegama, studentima?

 Nakon završetka programa stručnog osposobljavanja koristim svaku priliku da sa studentima podijelim znanje koje sam stekla u Minuti, bilo da je to kako napisati uspješan CV, kako se ponašati na razgovoru za posao ili slično. Međutim, jedan alat koji svim studentima može pomoći u ovim i mnogim drugim sličnim stvarima jeste Jobiri – digitalizovana platforma za karijerno savjetovanje. Često od svojih vršnjaka saznam da su čuli za ovu platformu, ali da nisu znali da je za studente Univerziteta Crne Gore potpuno besplatna, i to zahvaljujući Minuti i njenim partnerima.

Koji je tvoj omiljeni dio posla u Minuti?

Definitivno team meetings 😁 Bilo da su oni uživo ili online, uvijek su proticali u vedroj i radnoj atmosferi.

Za sve koleginice iz Minute imam samo riječi hvale. U svakom trenutku sam se osjećala prihvaćeno, a poslodavac se prema meni odnosio sa puno razumijevanja. 

Svim studentima koji žele da rade u inspirativnom okruženju, od srca bih preporučila rad u Minuti.

Saro, u ime cijelog Minuta tima želimo da ti zahvalimo na uspješnom i profesionalnom radu, radujemo se budućoj saradnji i želimo ti uspješan nastavak poslovne karijere.

Minuta do posla će u narednoj godini obučavati mlade ljude sa znanjem egleskog jezika za poslove u oblasti marketinga, HR-a i ličnog razvoja.

Ako imaš diplomu Engleskog jezika i književnosti ili Primijenjene psihologije, i planiraš da se prijaviš za Vladin program stručnog osposobljavanja visokoškolaca, piši nam!

 

bojana@minutadoposla.com